Von Bierfranken bis Weinfranken, von den versteckten Dörfchen des Frankenwalds bis zur alten Eisenbahn- und Industriestadt Nürnberg, von den kargen Karstlandschaften
der Fränkischen Schweiz bis zu den sanften Flusstälern des Untermains: Franken ist ein vielfältiges und eigenwilliges Fleckchen Erde mit besonderen Menschen, einer
spannenden Kulturgeschichte, originellen Dialekten und natürlich vielen kulinarischen Spezialitäten. Wir lernen an diesem Abend spielerisch die Besonderheiten unserer Region kennen und probieren einige der festen und flüssigen „Grundnahrungsmittel“ der Franken!
From beer Franconia to wine Franconia, from the hidden villages of the Franconian Forest to the old railroad and industrial city of Nuremberg, from the barren karst landscapes of Franconian Switzerland to the gentle river valleys of the Lower Main. Franconian Switzerland to the gentle river valleys of the Lower Main: Franconia is a diverse and idiosyncratic corner of the world with special people, an exciting cultural history, original Franconia is a diverse and idiosyncratic place on earth with special people, an exciting cultural history, original dialects and, of course, many culinary specialties. On this evening, we will playfully get to know the special features of our region and taste some of the solid and liquid “staple foods” of Franconia!